BodyBackground
Menu

News

5 students nominated Brains Awards 2011

Author: // 28-Sep-2011 14:36

DAE is happy to announce that 5 projects of DAE students are selected among 120 projects as a Top 10 finalist for the Brains Award Eindhoven 2011 Brains Awards 2011
One of the most "promising" prizes is to get help and funds to developp the idea further !

Different prizes are announced, but one is NOW open to public's vote.
So, vote for one of these projects!!.

It is only in dutch (dont know why) BUT pretty easy and take 1 minute :
http://www.brainseindhoven.nl/nl/stemmen/


1. TimeMaps – Vincent Meertens (Design Academy Eindhoven)
Een kaart die in tijd denkt in plaats van in afstand.

De huidige kaart van Nederland is achterhaald. We denken tegenwoordig in tijd ipv afstand. Dit beïnvloedt de kaart van Nederland drastisch en is te zien in de interactieve TimeMaps.       

2. Transitions – Mickael Boulay (Design Academy Eindhoven)
Bestek met als doel de motoriek van gehandicapten te stimuleren.

Transitions is a set of cuttlery which aims to stimulate the motricity of a handicaped hand, step by step. Through steps, the function of the fork (holding, pricking, scooping) and the way of holding it (from the main muscles of the hand to the tip of the fingers) are growing together, in parallel. And step by step progress is generated. As we can become handicaped, we could also «unbecome» handicaped...

3. Loef - Castor Bours (samenwerking tussen student Design Academy Eindhoven en TU/e)
Een autonome parasol die de binnen- en buitenruimte tot leven wekt. Wanneer de zon begin te schijnen gaat Loef draaien door de zonne-energie en opent het zich door de centrifugale kracht.

4. Oturakast – Rianne Koens (Design Academy Eindhoven)
Een elegante oplossing voor het ruimtegebrek in de vele kleine woningen die Eindhoven kent door een stapel krukken voor de gasten te combineren met een ladekast.

Oturakast is een innovatieve ladekast omdat het de stoffige stapel krukken op een eigentijdse manier de huiskamer in haalt. Het zowel een vernieuwende ruimtegebrekoplossing als een positieve stimulatie om mensen bij elkaar te brengen.

5.Dave Hakkens - Hidden Hooks (design Academy Eindhoven)
De hidden hooks is een haak die wanneer je hem niet nodig hebt, er ook niet is. Hij zit verborgen in de muur, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt en de muur nog glad blijft ook. Dit is vooral handig in kleinere ruimtes, waar elk beetje plek benut moet worden, zoals: de trein, caravan, badkamer, kleedlokalen, etc.
Maar ook in plaatsen die soms veranderen van indeling, bijvoorbeeld: een garderobe in een café, die in het weekend word omgetoverd in een danszaal. Of ruimtes, zoals een kindercreche, waar je een haak liever niet altijd hebt wegens veiligheid. Of simpelweg ruimtes waar een haak niet mooi is aan de muur.


  • 5 students nominated Brains Awards 2011
Categories: Official News, Images
Share to Facebook Share to Twitter More...

BUY BOOK

Twitter #DAEnews